Arkistot kuukauden mukaan: heinäkuu 2014

Surua laatija- ja ratkojapiireissä

Pääsiäisen aikoihin tuli meille suruviesti Savonlinnasta. Sanaris Oy:ssä alusta eli vuodesta 1986 asti mukana ollut Aulikki Nenonen oli menehtynyt yllättäen.

Aulikkia jäivät kaipaamaan laatijakollegat, mutta myös kryptojen ja piilosanojen ratkojat ilmaisivat isoin joukoin haikeuttaan Aulikin tehtävien loppumisesta kokonaan lähiaikoina – ja ”läheisen ystävän” menetyksestä. Mainitut kaksi tehtävätyyppiä olivat Aulikin spesialiteetteja, jotka hän hallitsi monipuolisesti ja suvereenisti. Kyllä hän kuvaristikoitakin laati välipaloina.

Kirjoitan tätä uutista palattuani juuri puolisoni/yhtiötoverini Eevan kanssa Savonlinnasta. Koska emme ulkomaanmatkan takia päässeet hautajaisiin, oli nyt hyvä hetki muistella Aulikkia hänen lähimpiensä kanssa. Kotitalon läheisyys huokui vielä hänen läsnäoloaan ja vähän ennen poismenoa hankitut tavarat olivat paikoillaan.

Kävimme jättämässä muistokranssin Aulikin lempioleskelupaikalle kotitalon lähistölle. Aulikin tuhkat on levitetty hänen omalle laavulammelleen 25 kilometrin päähän hänen kotoaan.

Kävin läpi Aulikin arkistoja ja sieltä todennäköisesti löytyi vielä jotakin julkaistavaa. Aulikin itse keräämä oma julkaistu tuotanto päätyy todennäköisesti Sanaristikkoseura Sanaseppojen perusteilla olevaan arkistoon.

Pelikaaniristikot.fi:n blogissani 10.5. kerroin Aulikista tarkemmin ja Sanaseppo-lehden artikkelissa 2/2014 pureuduttiin hänen elämäänsä hieman intiimimmin.

Erkki Vuokila

Aulikin lempipaikka

Aulikin lempipaikka