Arkistot kuukauden mukaan: heinäkuu 2015

Historian lehtien havinaa

Ristikoiden harrastajat tietävät, millaisia ristikot ovat nykypäivänä, mutta harva tietää tai elävästi muistaa, millaisia ristikoita julkaistiin 70-, 80- tai 90-luvuilla.

Lehdet havisivat tuolloin, mutta nyt aukeavat tiedostot tai sivut, joilla vanhoja ristikoita voi ratkoa omalla päätteellään, myös mobiililaitteilla.

Olemme Sanaris Oy:ssä ilman suurta hypetystä julkaisseet vanhoja ristikoita eri nettisaiteillamme.

Täällä sanaris.fissä on kuukauden erikoisena nähty myös viime vuosituhannen erikoisuuksia. Valikoima-osastosta löytyy jo yli 20 kuukauden erikoista.

Osoitteessa pelikaaniristikot.fi julkaistaan kaikista 20 vuotta sitten julkaistuista lehdistä yhdet makupalat. Tätä on nyt tehty jo kahden vuoden ajan.

Yllä mainitut tehtävät voi printata ratkottaviksi. Osoitteessa sanaristikot.net kaikki ristikot ovat ratkottavissa myös sähköisesti. Olemme jo muutaman kuukauden ajan julkaisseet yhden tai kaksi kuukauden yllätystä. Kuluvan kuukauden yllätykseen pääsee näppärästi etusivun palkista klikkaamalla. Vanhempia yllätyksiä voi selata mm. osastoista Vanhat vaikeat, Vanhat helpot, Piilosanahistoria ja Kryptohelmet.

Tämä toiminta jatkuu tulevaisuudessa.

Erkki Vuokila