Aiheesta aiheiksi

Mikä lienee yleisin näkemys ristikoiden perushabituksesta? Vasemmassa yläkulmassa valokuva tai piirros, josta tulee jotain enemmän tai vähemmän ilmeistä? Ei siinä mitään vikaa, mutta muutakin tarvitaan.

Jo pitkään on yleisenä ollut tapa, jossa pääkuva rakennetaan vitsin tai sanaleikin pohjalta. Jälkimmäisestä esimerkki: pääkuvassa on vaikka suutari työssä purkamassa kenkää ja vastauksiksi saadaan kannanotto ja koronkiskonta.

150908uutisristikkoSanaris Oy:ssä meillä on haasteena seurata aikaa vuodenaikojen, vuosien ja niihin liittyvien odotettujen ja odottamattomien tapahtumien pohjalta ja ottaa niistä ristikoiden aiheita. Ehkä parhaiten tämä näkyy merkkihenkilöihin ja tärkeisiin tapahtumiin keskittyvissä ristikoissa. Etenkin Ilta-Sanomien Histis-ristikoissa olemme noin 11 vuoden ajan yli 550 ristikossa käsitelleet mm. syntymäpäivien ja poismenojen yhteydessä henkilöiden uria. Viime tiistaina IS:n Uutisristikko oli vastikään kuolleen Simo Salmisen muistoristikko (julkaisemme sen lokakuussa 2015 tällä sivustolla kuukauden erikoisena). Vuonna 2015 on useammankin ristikon aiheena ollut Jean Sibelius, vietetäänhän hänen juhlavuottaan (150 vuotta syntymästä). Monia näistä ristikoista voi myös kutsua teemaristikoiksi. Haastamme laatijat laajemminkin suunnittelemaan ristikoita, joissa käsitellään tällaisia tärkeitä aiheita!

Erikseen kannattaa yrityksemme tuotannosta mainita kaikenlaisiin lehtiin varta vasten räätälöidyt ristikot. Monet meiltä ristikoita tilaavat osaavat antaa hyvät puitteet, joiden pohjalta on mukava tehdä kyseisiin tarpeisiin täysipainoinen ristikko. Räätälöity ristikko istuu hyvin mm. asiakas- ja henkilöstölehtiin. Sanomalehdissä pyrimme tietenkin painottamaan paikallisia aiheita.

2 vastausta artikkeliin ”Aiheesta aiheiksi

  1. Esa Taivainen

    Iltiksen kovis 30.10. Huonoja sanoja . Lanata (cityn hautamäki), staili tokaton (ei ole lapin pukuinenkaan) vilakat katiet . Pilasivat muuten nautittavan Tokihan nekin löytyivät mutta eivät nautittavasti,

    Vastaa
  2. Esa Taivainen

    Iltiksen kovis 30.10. Sislsi huonoja sanoja: lanata, staili, tokaton, vilakat, katiet. Muuen nautittavan vaikea.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *