Sanaris

Suomalaisen ristikon päivästä kohti kiintoisaa syksyä

Sanaristikkoseura Sanasepot julisti neljä vuotta sitten elokuun ensimmäisen päivän Suomalaisen ristikon päiväksi, Pekka Joutsin päiväksi. Tuolloin tuli täyteen 50 vuotta hänen ensimmäisestä julkaistusta ristikostaan. Kerroimme asiasta laajasti sekä sanaristikot.netin artikkelissa että täällä uutisessa.

Joutsia muistetaan myös kuunvaihteen julkaisuissa. Tämän sivuston kuukauden erikoinen on Joutsin visainen ristikko. Sanaristikot.netin helpompi elokuun yllätys sisältää hauskan kuvan Joutsista ja siitä tulee mielenkiintoinen lause, joka kuultiin televisiossa.

Tähän syksyyn ajoittuu Pekka Joutsin 70-vuotispäivä mutta myös paljon muuta. Sanaris Oy teki keväällä Teoksen kanssa sopimuksen kirjasta, joka ilmestyy Helsingin kirjamessujen aikoihin. Kirjan nimeksi on sovittu EVVK – Erkki Vuokilan VuosiKirja 2020. Sen tekeminen on juuri kiivaimmillaan. Toimistollamme Heli Kärkkäinen puuhailee ristikoiden ulkoasujen parissa ja Niko Ritari tekee taittoa. Toimitamme kirjan Teokselle täysin painovalmiina.

Kyseessä on yhdistelmä kalenteria ja tehtävälehteä. Jokaiselle viikolle on vähintään kaksi aukeamaa, joten sivuja on reilusti yli 200. Viikkoon sisältyy aina sivun kuvaristikko (usein avo- tai tavu-sellainen) ja kompakti krypto. Piilosanoja on paljon, samoin piilosanamaisia tehtäviä ja aktivointispotteja. Kielenkäyttö ja sanailu ovat kaiken a ja o. Tehtävät ja jutut liittyvät hyvin läheisesti kyseiseen viikkoon.

Teos juhli 15-vuotista taivaltaan ja olimme tietenkin jo mukana uusina yhteistyökumppaneina.

Pelikaani-ristikkolehtemme ovat nyt ajankohtaisimmillaan. Krypto Pelikaani 8 ja Passeli Pelikaani 5 ilmestyvät juuri ja Punaista Pelikaania numero 5 tehdään viimeisiä päiviä. Luvassa on laadukasta ajanvietettä. Mainitsemme usein, että teemme ristikoita taidolla ja sydämellä. Ristikoiden laatiminen ja toteuttaminen ovat edelleen mukavaa ja haastavaa työtä, vaikka kokemusta ja rutiinia on useimmille tekijöillemme kertynyt jo melkoisesti. Pajastamme ovat myös juuri tulleet laadukkaat Apu Ristikot 8 ja Apu Krypto 5.

Syksyllä 2019 suomalaiset ratkovat edelleen maailman parhaita ristikoita, toivottavasti entistä antoisampia.

Erkki Vuokila

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää