Musiikki

Riimitarjotin

Kirjan kansi: Arto Pöllänen: RIIMITARJOTIN

Tekijä kertoo: ”Kokosin kirjan suomen kielen yksi- ja kaksitavuisista puhtaista riimeistä sopivasti ryhmiteltyinä. Tämä RIIMITARJOTIN ei ole hakuteos vaan ennemminkin ideatarjotin. Kirjasta on hyötyä ja iloa laulujen tekstittäjille, runoilijoille ja kaikille, jotka haluavat leikkiä kauniin kielemme sanoilla. Se on edullisesti tilattavissa netistä, katso sieltä myös lukunäyte.”

RiimiRenki

RiimiRenki on Sanaris Oy:n tuottama Applen IOS-laitteissa (iPhone, iPad) toimiva mobiilisovellus. Se on ehdoton työkalu sanoittajille, räppääjille, runoilijoille ja muillekin sanataiteilijoille, jotka tykkäävät leikkiä suomen kielellä.

 
rricon_s
RiimiRenki etsii hakusanaan rimmaavia sanoja (riimejä).

– sanastossa on n. 10 miljoonaa 1..5 -tavuista sanaa valmiiksi tavutettuina sanaluokkatietoineen
– sanasto sisältyy sovellukseen, joten käyttö ei vaadi nettiyhteyttä
– osaa hakea puhtaita, identtisiä, vokaali-, konsonantti- ja rap-riimejä
– osaa arpoa riimejä
– riimien tavumäärät ja rimmaavien tavujen määrät voidaan asettaa erikseen
– osaa rajata hakua sanaluokkien perusteella
– osaa rajata hakua tavujen pituuksien perusteella
– osaa rajata yhdyssanariimit kaksi tai kolmejakoisen rytmin mukaan
– tallentaa hakusanahistorian

 

Haluamme pitää RiimiRengin ilmaisena eikä siinä ole mainoksiakaan. Kuitenkin sen kehitys ja ylläpito aiheuttaa kustannuksia. Jos pidät sovellusta hyödyllisenä, voit maksaa vapaaehtoisen 15 euron tukimaksun Sanaris Oy:n tilille FI20 8000 1000 2162 92. Merkitse maksun viesti-kenttään ”Riimirengin tuki”.

 
rrkuvat
 

 

Mittatilauslaulut

Sanaris Oy on avannut laulujen sanoituspalvelun. MITTATILAUSLAULUT ovat täsmäsanoitettuja ja kertakäyttöisiä lauluja, jotka esitetään merkkipäivillä, rippijuhlissa, valmistujaisissa, lakkiaisissa, häissä, eläkkeellepääsyjuhlissa, pikkujouluissa tai muissa tilaisuuksissa. Ne voivat olla kronikoita päivänsankarin elämästä, biletyslauluja, huumoripläjäyksiä, K18­-sarjaa jne. Laulumme eivät ole pönötysosastoa (jollei sellaista erityisesti haluta) vaan monasti räväköitä ralleja, joissa kuitenkin arvostetaan laulun kohdetta eikä loukata ketään. Laulumme ovat sanoitusteknisesti korkeatasoisia ja pyrimme viljelemään hauskoja riimejä. Voimme järjestää laululle myös live-esittäjän.

Sanoituksia kirjoittavat Erkki Vuokila ja Arto Pöllänen. Eki ei enempiä esittelyjä kaivanne. Artsi on monia sanoituskursseja käynyt harrastajasanoittaja (toistaiseksi!) ja kahdenkin rengin isäntä: Riimirengin ja Ristikkorengin.
Lisää tietoa löydät täältä.

Mittatilauslauluihin yhteyttä otin,
juhlissa esitys räjäytti potin.

Mittatilauslaulut

 

Sanaris Oy:n kustantamaa tai yhteistyössä muiden kanssa tekemää musiikkia:

 

Jyrkkä… Jyrkempi… Jyrkin levy!

Jyrkkä... Jyrkempi... Jyrkin levy! CD-kansi

Tätä 15 kappaleen cd-levyä voi nyt tilata Pelikaani-ristikkolehteen käärittynä osoitteesta sanaris@sanaris.fi tai tilaajapalvelun numerosta 0400 505055 (arkisin klo 10-15, tekstarit 24h). Toki voit lähettää myös kortin tai kirjeen osoitteeseen Pelikaani-ristikot, PL 58, 00661 Hki. Juhannukseen asti koko paketin saa superedullisesti 10 eurolla (normaalihinta 15 €) kotiin kannettuna ilman ennakkomaksua, lasku tulee levyn ja lehden mukana kirjeessä. Voit esittää myös lehtitoiveesi, Punainen Pelikaani, Passeli Pelikaani vai Krypto Pelikaani!