Sanaris

Juhlittavaa riittää

Tämän vuoden alussa Sanaris Oy täytti 35 vuotta. Juhlamieli on korkealla, sillä mennyt vuosi oli yrityksen menestyksekkäin. Helpolla emme ole itseämme päästäneet, työtä on tehty tosissaan, mutta olemme ylpeitä ehtimisestämme ja laadustamme. Ristikot siirtyvät yhä valmiimpina ja yhä enemmän räätälöityinä juuri asiakkaiden tarpeisiin. Tiimimme on hitsautunut hyvin yhteen, vaikka korona onkin pitänyt meidät pääosin erillään, etätöissä.

Vuoden alussa täysipäi(väi)nen laatijamme Teemu Pallonen sai täyteen neljännesvuosisadan ristikoiden parissa. Teemu on kasvanut Sanarisin parissa, ensin seurannut ristikoitamme ja sitten lähettänyt näytteen, joka osoitti nuorelta mieheltä harvinaista kypsyyttä asiaan. Hän onkin laatinut kaikki ristikkonsa Sanarisin hoivissa, pääosan ajasta palkansaajana. Teemun osaaminen tunnetaan ja tunnustetaan nykyisin varmasti ilman mutinoita. Teemun viisihenkinen perhe asuu Vantaalla. Teemulla on asunnossa oma työhuone, jossa ristikot yleensä syntyvät.

Kuten moni tuntuu Hesarista lukeneen, Sanaris-pomo Erkki Vuokilan ensimmäisestä julkaistusta ristikosta tuli lauantaina 20.2. täyteen puolet enemmän kuin Teemulla eli puoli vuosisataa. Eki aloitti ensimmäiset harjoitelmansa noin kymmenvuotiaana ja kolmentoista ikäisenä vuonna 1971 tärppäsi. Kouluaikana ristikoista tuli mukavasti taskurahaa. Vuonna 1974 hän rakastui Eevaansa, jonka kanssa meni kihloihin 1976. Vuonna 1977 Eki meni armeijaan ja ristikkotuotantoon tuli pieni tauko, ainoa tämän 50 vuoden aikana. Armeijan jälkeen Eki ja Eeva menivät naimisiin, joten tänä vuonna tulee täyteen 43 vuotta, rubiini- ja safiirihäiden välissä ollaan menossa. Sanaris on heidän ja jälkeläistensä peruskivi. Eläkeikä on saavutettu, mutta yrittämistä ei olla valmiita jättämään ainakaan vähään aikaan.

Teuvo Salminen, ristikoistamme tuttu armoitettu karikatyyritaiteilija, kajautti juhla-aamuna Ekille puhelimitse ruttutorvellaan komean fanfaarin. Moni ei varmaan tiedäkään hänen olleen välillä myös ammattimainen muusikko. Teuvolta tuli myös Ekille ylittämätön lahja, oheinen karikatyyri. Teuvollakin on ainakin yksi aihe juhlia tänä vuonna, hän täyttää kolme neljännesvuosisataa!

Koronan takia juhlimme näillä näkymin työn merkeissä. Koko tiimi on pysynyt terveenä ja varovaisella linjalla pyrimme tietysti jatkamaankin.

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää