Sanaris

Uusiakin vihjeitä saadaan silloin tällöin

”Ristikoissa toistuvat aina samat sanat ja samat vihjeet!” Tätä kuulee paljon, mutta näin ei meidän mielestämme saisi olla. Onhan nykypolville vaikeaa tuntea Esa Arra tai Leo Matis, kun ikimuistoisiksi senioreillekin heidät ovat tehneet ainoastaan ristikot.

Helpoissa ristikoissa toki on toistuvissa sanoissa samoja vihjeitä, mutta mikäs se mukavampaa, jos saamme ristikkosanoille parempia ja ajankohtaisempia vihjeitä.

Hyvä tuore esimerkki näkyy tässä yhteistyökumppanimme Avun 85-vuotisjuhlanumeron kannessa. Tanhupallo on apu moneen vihjeityspulmaan. Toki Kiti-sanan vihjeenä on nähty Kokkosta, mutta superjulkkikseksi hän nousi tämän Putous-kauden alkaessa, tarkemmin ilmestyessään sketsihahmokilpailuun Tanhupallona.

Kitin yleisin vihje tuoreissa ristikoissa on siis varmastikin TANHUPALLONA. Kitin suosio on vaikuttanut myös toisen ristikkosana eli Titan vihjeeseen. Siihen sopii esim. TANHUPALLON ÄITI. Mainittu Titta Jokinen esiintyi yhdessä Putous-jaksossa Tanhupallon laulukuorossa.

Niillä ristikkolehdillä, joilla on isot varastot, Kitin ja Titan vihjeet eivät vaihdu pitkään aikaan. Jos Tanhupallo sitten osoittautuisi ohimeneväksi ilmiöksi ja se unohdettaisiin, ne vihjeet ehtisivät noihin lehtiin todellakin liian myöhään.

Nimeään vaihtavat ihmiset tekevät joskus laatijoiden elämän vaikeaksi. Lola Odusoga meni naimisiin ja vaihtoi nimensä Wallinkoskeksi. Erottuaan hänestä tuli jälleen Odusoga. Laatijalla on kova työ seurata hänen muutoksiaan ja reagoida heti.

Kaikenlaista voi sattua, kun pyritään ajankohtaisuuteen. Erään ristikkomme julkaisu myöhästyi, jolloin vihje 2018 ei ollutkaan enää ENSI, kun julkaisuvuosi oli jo 2018.

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää