Sanaris

Eki teki Histiksen ja Histis teki tehtävänsä

Joskus kaikki käy nopeasti. Olin juuri etsinyt Iltiksen Histikseen materiaalia Läntisen Tommista hänen 60-vuotissynttärinsä kunniaksi, kun kuulin Tommin sanoneen haastattelussa: ”Koska tänään ei ole keikkaa, meikäpoika todennäköisesti katsoo Netflixistä yhden jakson Designated Survivor -sarjaa. Saatan tehdä myös vähän ristikkoa.”

Tommi sai lahjan

Laadin sitten ristikon ja sain mielestäni mukaan jokseenkin kaikki Tommin uran tärkeimmät kappaleet. Onnistuisinkohan jotenkin siinä, että pääsen ojentamaan vedoksen sankarille ennen julkaisua? Syntymäpäivä oli 22.8. ja ristikko julkaistaisiin 26.8.

Mutkien kautta sain selville, että Tommin bändissä soittaa Puke Kataja. Puke äänitti ja miksasi vuonna 2018 Härkösen Jyrkin levyn, joten tunsin hänet hyvin. Selvisi, että juuri syntymäpäiv

änä Tommi viettäisi On the Rocksissa juhlaa tuttujen kanssa ja olisin tervetullut. He heittäisivät jopa puolen tunnin setin. Kuulosti mukavalta, koska en ollut 

nähnyt Tommia livenä. Minulla oli kyllä hallussa harvinaisuus, Tommin yhtyeen Rin Tin Tinin albumin koelevy, jonka sain heidän levy-yhtiönsä vetäjältä, sittemmin edesmenneeltä Lido Saloselta. Toinen mukava Tommi-muisto oli Yhdysvaltain johtavan ristikkogurun Will Shortzin kanssa käyty levynvaihto, jossa Tommin Boycott-yhtyeen esikoislevy nousi Willille erityisen suureksi suosikiksi. Toimitin hänelle myöhemmin Boycottin toisenkin levyn.

Kun saavuin synttäripaikkaan On the Rocksiin, olikin Tommin lähipiiriä runsaasti paikalla. Mira Luoti ja AP Haapasalo olivat juuri lopettamassa onnittelulauluaan ja sankari oli yhtyeineen nousemassa lavalle. En ollut nähnyt häntä aiemmin livenä, joten koin iloisen yllätyksen. Tommi on hieno viihdyttäjä eikä pelkkä pop- ja iskelmämies vaan aito rokkari. Hän selvästi nautti tutuille laulamisesta, vaikka varmasti seuraavan päivän virallinenkin keikka samassa paikassa oli hyvä. Pakko myöntää, että Via Dolorosa on aivan erityisen komea laulu niin sävellykseltään, sanoitukseltaan kuin sovitukseltaankin, ja sehän on kokonaan Tommin käsialaa. Ensilevytyksen teki muuten yhtye Via Dolorosa, Tommin senhetkinen joskin lyhytaikaiseksi jäänyt yhtye.

Tommi bändeineen vauhdissa

Menin sitten onnittelijoiden jonoon. Esittäydyin ja ojensin paksulle paperille tulostetun printin sekä nipun kopioita. Pariminuuttinen oli kaikin puolin lämminhenkinen ja sitten oli seuraavien vuoro. 

Tämän sivuston syyskuun 2019 erikoinen on tuo Tommin lahjasivu sellaisenaan. Tuo pdf-tiedosto on helppo printata ratkottavaksi.

Erkki Vuokila

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää