Sanaris

Kevättä käydään ja lisää valoa nähdään

Vuoden alku on sujunut vauhdikkaasti. Tällä viikolla valmistaudutaan Piilosana SM 2019 -tapahtumaan. Majatalo Onnelaan Tuusulaan on tulossa toista sataa piilosanafania setvimään paremmuuttaan. Sanaris Oy:n laatijapari Vuokila-Oskala vastaa tehtävistä ja tuomaroinnistakin.

Valmistaudumme myös muuttamaan toimistomme Itä-Pakilasta Vallilaan toukokuun aikana. Viisihenkinen ydintiimimme on jatkossa samassa isossa huoneessa ja alakertaan sisustetaan harrastus- ja rentoutumistila. Minulta usein kysytään: ”Kuinka pian ristikon voi saada?” Vastaan, että riippuu tilanteesta. Monesti on toimitettu aamulla tilattu ristikko saman työpäivän aikana, mutta toki otamme mielellämme tilaukset hyvissä ajoin kalenteriin ja teemme työt fiksussa järjestyksessä. Kaikki työvaiheet ovat nyt joka tapauksessa hallussamme ja toimitamme lehtiin paljon täysin taitettuja sivuja.

Toimipaikkamme ohella muuttuu postilokerokin. Uusi lokeromme PL 58, 00551 Hki on jo kuudes paikkamme. Aluksi lokeromme oli Hki 78:ssa. Sieltä sama lokero siirtyi Hki 72:n lokeroiden yhteyteen. Otimme muutamaksi vuodeksi myös lokeron Malmilta, Hki 70:stä. Edellinen uusi lokeromme oli PL 58, 00661 Hki. Se siirtyi muutama kuukausi sitten Hki 64:n lokeroiden yhteyteen. Sieltä noudamme postin vielä tämän vuoden ajan, mutta alamme lähiviikkoina siirtää postia Hki 55:een. Meillä on siis nyt usean kuukauden ajan voimassa kaksi lokeroa numerolla 58, toinen 00661 ja uudempi 00551!

Porukkamme valmistautuu myös kirjan tekoon. Viime viikolla allekirjoitettiin sopimus, jossa toimitamme kustantajalle yli 200 sivua valmiiksi taitettua materiaalia, joka ei suinkaan ole pelkkiä uusia ristikoita. Varsinainen salaisuus ei enää ole, millainen kirja on kyseessä, mutta pidetään vielä hetki jännitystä yllä. Painettua ristikkosanastoa emme enää pitkään aikaa ole olleet tekemässä, koska netti on vienyt ehdottoman ykkösaseman tiedonhankinnassa.

Varta vasten räätälöidyt ristikot nostavat edelleen suosiotaan. Saamme usein asiakkailtamme yksityiskohtaisia teemoja ja sanaluetteloja, joiden pohjalta laadimme lehteen mahdollisimman sopivan tehtävän. Viimeksi teimme kaikkien aikojen ensimmäisen käsityöaiheisen ristikkomme Novitalle. Alkuvuonna tehtiin Kotilieden nostalgianumeroon muisteluaukeama ja nyt valmistaudutaan laatimaan iso satsi Avun kesäiseen teemanumeroon Maailman ihmeet.

Ihme on tämä suomalainen kuvaristikkokin, koska vastaavaa ei ole oikeastaan missään muualla maailmassa ja Suomessa se on ehdoton ykkönen.

Erkki Vuokila

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää